Death Of A Bachelor

 
Panic! At The Disco är för alltid och evigt mina emogudar och jag kaaan aldrig någonsin komma över hur bra de är. Ända sedan 2005 års debutalbum A Fever You Can't Sweat Out till album nummer fem som släpptes här om veckan har de fått mitt hjärta att blöööda av känslor, musikkärlek och öronupplevelser (vad i helvete det nu ska betyda vet jag inte, men låt mig fortsätta). Nu består bandet enbart av sångaren Brendon Urie (livets man) och som den jäkla multitalangen han är har han suttit och klinkat ihop albumet Death Of A Bachelor i princip helt själv. Och jag älskar det. Såklart jag gör.
Baserat endast på mina opålitliga känslor är favoritspåren Golden Days och House Of Memories. Though I really do love them all.LÄNK till Death Of A Bachelor på Spotify

GUESS WHO'S BACK, TELL A FRIEND

 
Finaste Smålandskompisen Vira rymde och försvann från internet ett tag men nu är hon tillbaka! Med en ny blogg, ett extra hål i näsan OCH VÄRLDENS STILIGASTE LILA HÅR. In och kika på Elviraryd.com nununu på en gång sa jag.

Guy Tang Hair


Guy Tang är en superfrisör och/eller magiker i Hollywood som skapar såna drömhår att jag blir helt mållös och förundrad och avundsjuk. Här finns han på Instagram och här är hans Youtubekanal där man kan se en massa färgningsprocesser from start to finish.

The Hateful Eight

Tröja: Romwe, Byxor: UNIF, Peruk: Lockshopwigs

En kväll kan enbart bli jättebra när man har bakad potatis och Tarantinos The Hateful Eight på bio att se fram emot. 

Critical Animal Studies

 
Igår gick jag faktiskt upp ur sängen tog mig till Lund. JÄTTETIDIGT. En sann bedrift ändå med tanke på all förlamande ångest och depression och social fobi och apati som är den cocktail min själ består av. Nu till våren ska jag läsa några kurser och en av dem heter Critical Animal Studies - Animals in society, culture and the media. En kurs som verkar otroligt intressant och handlar om något som är jätteviktigt för mig - djurrätt och att kritiskt granska de normer kring djur som råder i sämhället. När vi dessutom blev bjudna på veganska bakverk av lärarna växte mitt hjärta minst tre storlekar.

Sneaky


Tänk att få sväva fram på dessa skor. Vita som moln och högre än alla mina hopp och drömmar. Från skogenierna hos YRU.

Simplicity

Destination Tee, Unite KnitAim'n Tights, Tack Tee

Oklart vad för sorts människa jag har utvecklats till under det senaste året men tydligen ingår en stark preferens för det enkla och sportiga där. VET INTE VAD JAG SKA GÖRA MED DENNA NYFUNNA DEL AV MIN PERSONLIGHET. Hjälp.

#TB


Grävde fram bilder på mig själv från förra året som den narcissist jag är. Fick stark ångest och gråt i ögonen för jag saknar mitt sönderblekta hår så himla mycket. Nog för att det var en enda röra på slutet och det bokstavligen gick att hitta regnbågens alla färger där - prydligt ordnade i horisontella linjer pga dåligt blekta utväxter - men OHGOD vad jag föraktar det lätt grönbruna hår som sitter på mitt huvud nu.

Alla förslag på vad jag borde göra åt detta oviktiga men allvarliga hårbekymmer är välkomna. Vill ju liksom vara otroligt jätteljushårig igen men det låter som ett ondskefullt öde för det stackars håret.

Oscars 2016

 
Igår kom nomineringarna till årets Oscars! Satt helt exalterad och lyssnade live när de avslöjades pga mer intresserad av filmvärlden än den riktiga. 

Flest nomineringar fick The Revenant (12) följt av Mad Max: Fury Road (10). Till det tyngsta priset, årets film, nominerades utöver dessa två även The Big ShortBridge of SpiesBrooklyn, The Martian, Room, och Spotlight.
Jag har hunnit med att se hälften av dem: Mad Max: Fury Road, The Martian, Bridge of Spies och The Revenant. Alla är verkligen så himla fruktansvärt välgjorda och bra - (okej, Bridge of Spies är lite förutsägbar och långsam tbh) med fantastiska produktioner och skådespelarinsatser. Mellan de andra tre är det ett sånt close call att jag vet inte ens för MYGOD vilka filmupplevelser alla är. Ändå måste min personliga favorit vara The Martian där Matt Damon måste räddas från Mars pga han överlever inte för evigt på sina potatisar där ute. Faktiskt är nog den och Star Wars: The Force Awakens mina två favoritfilmer av de jag hittills sett från 2015. För rymden, det är ett bra ställe ändå.
Ska en tro på spekulationerna (OCH DET SKA MAN, HALLÅ) så ser chanserna att sno åt sig en statyjäkel just nu störst ut för The Revenant (med regissören från förra årets stora vinnare Birdman) eller Spotlight.

Förmodligen har ni även kanske hört att svenska Alicia Vikander blev nominerad till bästa kvinnliga biroll för sin insats i The Danish Girl? Så himla stort, YOU GO GIRL! Och så är Leonardo DiCaprio, mannen som aldrig får sin Oscar, nominerad för bästa manliga huvudroll för The Revenant. Och hela världen tror verkligen att det är Leos år i år och är det inte det kommer internet aldrig bli sig likt. 

Slutligen måste det verkligen också nämnas att Oscars, återigen, har fått stark kritik för sin brist på mångfald. Detta eftersom alla 20 skådespelare som nominerats uteslutande är vita. Oscarskommittén består nästan bara av uråldriga vita män och är ökända för att förbise prestationer av personer från minoritetsgrupper. Dessutom är Hollywood i sig så dåliga på att representera minoriteter i film att utbudet till att börja med sällan är särskilt stort.

Alla nomineringar till årets Oscar finns häär.

Vilken är din favoritfilm från 2015? Vad tycker du om Oscarsnomineringarna och vad tror du / vill du vinner?

Asian Flavors

 
Var JÄTTEsugen på sataysås. Gjorde sataysås. Slängde ihop något att ha till min sataysås. Blev nöjd med min insats.

Recept:
Sataysås
ca 200 g saltade jordnötter (eller jordnötssmör)
En burk kokosmjölk
Saften från en halv lime
Röd currypasta (så mycket du själv tycker smakar braaa)

Mixa jordnötterna till ett pulver. Ha i dem och de andra ingredienserna i en kastrull och låt det puttra på låg värme i cirka 25 minuter. 

Koka jasminris. 
Pressa ur vätskan ur ett fast tofublock. Skär i centimetertjocka skivor. Marinera tofun i en blandning av japansk soja, grönsaksfond och vitlökspulver. Skär skivorna i mindre bitar och stek i olja tills de blir knaaaaapriga. 
Skär en morot i smala strimlor, stek dem med en pressad vitlöksklyfta, lite vatten och en jätteliten nypa salt. Släng i sockerärtor när morötterna är mjuka (fast liksom bara halvmjuka och fortfarande lite krispiga) och värm i någon minut till.
Servera allting i en skål med ris i botten och grönsaker, tofu och böngroddar ovanpå. VRÄK PÅ SATAYSÅS. 

Soft

 
Har varit och kidnappat bilder från Tumblr nu igen pga önskar jag hade tagit alla själv. TÄNKT ETT SÅNT LIV. 

New Years

Faux Fur Coat: Shein, Linne: Shein, Jeans: Romwe, Skor: UNIF

GOTT NYTT ÅR LURINGAR! Hoppas er nyårsafton, OCH HELA DETTA ÅR HALLÅ, har varit superbra.
Sådär sista dagen på året till ära klädde jag mig lite som en silverfisk. Och marshmallow. Och döden. Trevlig kombination. 


Test