Oscars 2016

 
Igår kom nomineringarna till årets Oscars! Satt helt exalterad och lyssnade live när de avslöjades pga mer intresserad av filmvärlden än den riktiga. 

Flest nomineringar fick The Revenant (12) följt av Mad Max: Fury Road (10). Till det tyngsta priset, årets film, nominerades utöver dessa två även The Big ShortBridge of SpiesBrooklyn, The Martian, Room, och Spotlight.
Jag har hunnit med att se hälften av dem: Mad Max: Fury Road, The Martian, Bridge of Spies och The Revenant. Alla är verkligen så himla fruktansvärt välgjorda och bra - (okej, Bridge of Spies är lite förutsägbar och långsam tbh) med fantastiska produktioner och skådespelarinsatser. Mellan de andra tre är det ett sånt close call att jag vet inte ens för MYGOD vilka filmupplevelser alla är. Ändå måste min personliga favorit vara The Martian där Matt Damon måste räddas från Mars pga han överlever inte för evigt på sina potatisar där ute. Faktiskt är nog den och Star Wars: The Force Awakens mina två favoritfilmer av de jag hittills sett från 2015. För rymden, det är ett bra ställe ändå.
Ska en tro på spekulationerna (OCH DET SKA MAN, HALLÅ) så ser chanserna att sno åt sig en statyjäkel just nu störst ut för The Revenant (med regissören från förra årets stora vinnare Birdman) eller Spotlight.

Förmodligen har ni även kanske hört att svenska Alicia Vikander blev nominerad till bästa kvinnliga biroll för sin insats i The Danish Girl? Så himla stort, YOU GO GIRL! Och så är Leonardo DiCaprio, mannen som aldrig får sin Oscar, nominerad för bästa manliga huvudroll för The Revenant. Och hela världen tror verkligen att det är Leos år i år och är det inte det kommer internet aldrig bli sig likt. 

Slutligen måste det verkligen också nämnas att Oscars, återigen, har fått stark kritik för sin brist på mångfald. Detta eftersom alla 20 skådespelare som nominerats uteslutande är vita. Oscarskommittén består nästan bara av uråldriga vita män och är ökända för att förbise prestationer av personer från minoritetsgrupper. Dessutom är Hollywood i sig så dåliga på att representera minoriteter i film att utbudet till att börja med sällan är särskilt stort.

Alla nomineringar till årets Oscar finns häär.

Vilken är din favoritfilm från 2015? Vad tycker du om Oscarsnomineringarna och vad tror du / vill du vinner?

Kommentarer
Miccis

The martian var ju så sjukt bra! Orkade inte se klart på leos film men det är klart man hoppas på honom - för internets skull ;)

2016-01-16 @ 00:27:27
Anonym

Jag har inte sett the Martian än vilken är jättekonstigt då jag hade planer på att se den så fort som möjligt? Annars hoppas jag lite att Mad Max ska vinna för att det var det första filmen som jag satt spänd under hela filmen (samt att soundtracket är bäst).
Men aagh visste inte hur Oscarskommitén såg ut, vad jobbigt att det ska behöva vara så? Om vi går och kidnappar några av de så kanske de blir ersatta med icke-vita och icke-män? Och då kanske Leo äntligen får sitt pris?

2016-01-16 @ 08:47:01
Kalk

The feels när en glömmer skriva in sitt namn...
Hello... It's me...

Svar: Hoho, då har du ännu fler anledningar att se den så fort som möjligt! :D Åh ja, Mad Max är så underbart galen, snygg och unik och förtjänar verkligen alla sina nomineringar.
Det är verkligen skittråkigt att kommittén ser ut som den gör. Ooom jag förstått rätt så måste man rekommenderas av medlemmar ut kommittén för att bli invald. Och blir man vald så sitter man där for life. Så då blir det bara en massa gamla gubbar där tillslut som sitter och väljer in sina kompisar antar jag haha. SÅ JAAA, lite kidnappningar skulle behövas. Vi kanske kan sno åt oss en varsin plats? Rättvist tycker jag. Och Leo.
candie.se

2016-01-16 @ 08:49:01
URL: http://www.kalk.blogg.se
Daniella

Så många bra filmer jag inte har sett ännu T_T Hoppas verkligen att Leo vinner! Och som vanligt så är det tråkigt att bara vita personer är nominerade, eller till stor del bara vita -.-

Svar: Internet skulle inte kunna hantera hans sorg annars ju! Han behöver detta, vår Leo.
Jaa, Hollywood är så snedfördelat. Så många av de största och "bästa" filmerna handlar ju om just vita män, så det behövs verkligen fler historier om andra människor och perspektiv med. Och de som väljer Oscarsnomineringarna skulle ju må bra av att titta lite mer åt de bra historier som faktiskt redan finns (typ som Straight Outta Compton och Creed etc som många tyckte glömdes bort i år)
candie.se

2016-01-16 @ 11:38:01
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.

Åh har fortfarande inte sett The Martian och vet inte ens varför?! Kanske dags att se den nu om den är nominerad till en Oscar :o
Annars mina favoritfilmer från 2015 är lätt Star Wars och Avengers :P

Svar: Det låter helt klart som att det är dags för lite mer rymdäventyr! :D
candie.se

2016-01-16 @ 14:19:44
URL: http://rocketboyy.blogg.se/
wiky

du har alltid så bra movie tips!! omg <3

Svar: Aw, kul att du tycker det :D <3
candie.se

2016-01-18 @ 13:53:09

Leave a comment here:

Name:
Kom ihåg mig?

Email (Won't be public)

URL/Blog/Social Media

Comment: