Vietnamese Fresh Spring Rolls

 
ACTUAL OBSESSION: Rispapperrullar/sommarrullar/spring rolls or whatever you want to call them. På riktigt, det går inte att förstå hur goda och krispiga och fräscha dessa vackra små skapelser är förrän du testat. De är superenkla att göra och går att variera i bokstavligen all oändlighet.
Rispapperark finns på den asiatiska avdelningen i de flesta mataffärer. Det går även att göra TOKGOTT veganskt bacon på dessa mystiska ark, men det är en annan historia (recept här). 

How to:
Rispapperarken blötläggs i varmt vatten i cirka 15 sekunder. Sen läggs de ut, fyllningen läggs på och de jäklarna rullas ihop (vik bara in kanterna först så innehållet inte trillar ur). DONE. Här är förslag på fyllningar som jag gillar men det är verkligen bara att mosa på med vad du än känner för:

Gurka och morot skuren i smala stavar, marinerad/rökt tofu, salladslök, böngroddar vitkål, avokado, ärtor, sojabönor, kokosflingor, mango. 

Hemligheten bakom dessa rullars storhet är kanske ändå dippsåsen. Och såsen jag gör är SÅ god och helt rimlig att döda för. 

Dippsås:
Japansk soja
Risvinäger
Lime
Farinsocker
Rapsolja
Vatten
Ingefära
Röd currypasta/chili

Kommentarer
Anita

Men gott :)

2016-10-10 @ 09:49:11
URL: http://siliiins.blogg.se/
Annie

Såg på hotforfoods youtube kanal att de gjorde vegansk bacon med rispapper, och Lauren tyckte de smaka som skinn :O

Svar: Förlåt för 100 år sent svar! Jag tycker det var suuupergott, men faktiskt så kan nog konsistensen vara ganska skinnlik, haha
candie.se

2016-10-11 @ 17:59:15
Matilda

Åh så gott det låter!

2016-10-13 @ 17:02:11
URL: http://blackcatowl.devote.se

Leave a comment here:

Name:
Kom ihåg mig?

Email (Won't be public)

URL/Blog/Social Media

Comment: